Pizza με Ιταλική ζύμη και πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα
Pizza με Ιταλική ζύμη και πικάντικα βουβαλίσια λουκάνικα
Τα Βουβαλίσια πικάντικα λουκάνικα Μπόρας είναι φτιαγμένα με εκλεκτό βουβαλίσιο και χοιρινό κρέας από την φάρμα μας και με παραδοσιακή συνταγή που συγκρατεί μέσα της όλο το άρωμα και την γεύση των βοτάνων της Ελληνικής γης. Είναι ελαφρώς πικάντικα και χαρακτηρίζονται από το άρωμα της καπνιστής πάπρικας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι ένα snack απλό αλλά και μοναδικό… μια Ιταλική pizza με βουβαλίσια υπογραφή. Και να μην ξεχνάμε οι Ιταλοί λατρεύουν το βουβαλίσιο κρέας…
Υλικά για 2 πίτσες διαμέτρου 35 εκατ. (4-6 άτομα)
Για τη ζύμη της πίτσας
- 300 γρ. αλεύρι σκληρό
- 150 χλιαρό νερό (30° – 35° C)
- 13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την πίτσα Vouvalicious
- 2 πικάντικα λουκάνικα ΜΠΟΡΑΣ
- πολτό από 4 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρι ξεφλουδισμένες (ή 2500 γρ. χυμό ντομάτας)
- μια σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
- αλάτι, πιπέρι
- 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης
- 2 φρέσκιες μοτσαρέλλες κομμένες σε φέτες
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ( για περισσότερο χρώμα χρησιμοποιήστε πορτοκαλί ή κίτρινη )
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε τη σπιτική ζύμη της πίτσας:
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι.
- Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για ένα πεντάλεπτο μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική.
- Αφήνετε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σκεπασμένη με καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
- Σε αντί – κολλητικό κατσαρολάκι βάζετε το πικάντικο λουκάνικο ΜΠΟΡΑΣ κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες και το σοτάρετε μέχρι να βγάλει το λάδι του , ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι.
- Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι ( όχι πολύ γιατί έχει και το λουκάνικο) και λίγο απ’ το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει, μέχρι να είναι έτοιμη η βάση από τις πίτσες.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C. Θα πρέπει να έχει πιάσει την θερμοκρασία 20-30 λεπτά πριν ψήσετε τις πίτσες.
- Ρίχνετε στη ζύμη το αλάτι και την δουλεύετε ίσα-ίσα να φύγει ο αέρας, Την χωρίζετε σε 2 ίσα μπαλάκια, ένα για την κάθε πίτσα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια του πάγκου, ανοίγετε τη ζύμη με ξύλο ώστε να γίνει κυκλική. Την βάζετε στο ειδικό ταψάκι για πίτσες (αν δεν έχετε, μπορείτε να τη βάλετε σε κάποιο κυκλικό ταψί), αφού πρώτα το λαδώσετε ελαφρά. Απλώνετε αν χρειαστεί τη ζύμη με το χέρι να φτάσει στις άκρες του ταψιού.
- Σε κάθε πίτσα απλώνετε με φειδώ την σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιώντας μια κουτάλα (όχι πάνω από μισό φλυτζάνι ανά πίτσα, περίπου) την μοτσαρέλα τις πιπεριές ψιλοκομμένες και στην συνέχεια το πικάντικο λουκάνικο Μπόρας που έχει μαγειρευτεί με την σάλτσα.
Ψήσιμο: Για αυθεντική γεύση σαν να ψήθηκε σε φούρνο με ξύλα τοποθετήστε στην βάση του φούρνου ένα ταψάκι ανάποδα και αφού ζεσταθεί καλά τοποθετήστε εκεί την πίτσα σας αφού βεβαιωθείτε ότι είναι καλά αλευρωμένη στην βάση της.Ψήνετε στην μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου για 7-15 λεπτά περίπου ( ανάλογα με τον φούρνο). Μόλις βγει απ’ το φούρνο, ρίξτε από πάνω λίγο φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη, βάλτε την πίτσα πάνω σε ξύλο και κόψτε την με το ειδικό εργαλείο-ρόδα. Σε κάθε κομμάτι μπορείτε να ρίξετε μια-δυο σταγόνες ελαιόλαδο, πριν την απολαύσετε.