Βουβαλίσιο κρέας κρασάτο στη κατσαρόλα
Βουβαλίσιο κρέας, υγιεινό, πολύτιμο και ελληνικό !!!
Το βουβαλίσιο κρέας είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα. Είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα. Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά. Είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας. Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.
*η θρεπτική αξία αναφέρεται στο Βουβαλίσιο Κρέας
Το κρέας είναι 100% ελληνικό και προέλευσης από την λίμνη Κερκίνη και είμαστε η μοναδική εταιρεία που εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας
Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης κρασάτο στη κατσαρόλα.
Φτιάξαμε μια “μεθυστική” συνταγή με Βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης που θα σας χαρίσει ένα μοναδικό πιάτο σε αρώματα και γεύσεις… Φυσικά ΜΠΟΡΑΣ!!!
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 συσκευασία Βουβαλίσιο Κρέας Κερκίνης ΜΠΟΡΑΣ (700-800γρ) – σπάλα ή ποντίκι
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλη πιπεριά ( κίτρινη ή κόκκινη )
- 1 μεγάλο καρότο
- 1/2 φλυτζάνι αρακά
- 1 κ.γ. κοφτή γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φλυτζάνι ζωμό λαχανικών
- 2 ποτήρια λευκό κρασί ( η ρετσίνα για πιο έντονη γεύση )
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κγ. ζάχαρη
- αλεύρι
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ελληνικό βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης – Μπόρας σε μικρά κομμάτια το αλατόπιπερώνουμε και το αλευρώνουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές σε μέτρια φωτιά. Μόλις το κρέας ετοιμαστεί το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο, το καρότο και τη πιπεριά κομμένα σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε και αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα “ξύνουμε” το πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό των λαχανικών. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζοντας με καπάκι τη κατσαρόλα μας.
Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι συμπληρώνοντας στο μισό χρόνο λίγο ζωμό ακόμη αν χρειαστεί από τα λαχανικά. Μόλις πιεί το ζουμάκι του και πήξει η σαλτσούλα μας είναι έτοιμο.
Στο τέλος αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου σε κλειστό μάτι κουζίνας και σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές.